MBS Engineering en Wyzr

"Een vliegende start als ondernemer mede dankzij Wyzr"

Aan de vooravond van zijn ondernemerschap maakte ik in december 2012 kennis met Michel Bongers. Michel en ik spraken elkaar toen veel over zijn nieuw op te starten onderneming: MBS Engineering. Al snel werd mij duidelijk dat Michel een grote passie heeft voor zijn vakgebied. Nadat Michel de detacheringstak van zijn voormalige werkgever definitief had overgenomen, kwam er veel op Michel af. Wyzr specialisten met verschillende disciplines hebben Michel geholpen door hem van advies te voorzien op het gebied van personeelsmanagement, inrichting van bedrijfsprocessen, boekhouding en fiscaliteiten.

 

Administratie bijhouden á la Wyzr

Michel besteedt graag veel tijd aan zijn opdrachtgevers en medewerkers. Klantfocus is voor Michel erg belangrijk. Daarom mag er niet veel tijd verloren gaan aan het voeren van de administratie. Toch is het wel belangrijk om met enige regelmaat een blik te werpen op de administratie om op basis daarvan goede beslissingen te kunnen nemen. De financiële administratie van MBS Engineering is daarom vergaand geautomatiseerd en wordt door Wyzr zeer frequent (op afstand) bijgewerkt. Hierdoor heeft Michel online inzicht in de actuele cijfers van zijn onderneming. Zodoende kan hij eenvoudig een vinger aan de pols houden, en indien nodig, tijdig bijsturen.
 

Innovatie van bedrijfsprocessen met de tools van Wyzr

Er komt een hoop kijken om een bedrijf te leiden. De organisatie van de wekelijkse factuurronde houdt Michel daarom dan ook graag zo efficiënt mogelijk met behulp van de meest moderne technieken. In overleg met Michel hebben wij (door middel van Wyzr) de bedrijfsadministratie geoptimaliseerd. Alle bedrijfsprocessen zijn in een modern jasje gestoken; of het nu ging om het online organiseren/accorderen van urenstaten richting opdrachtgevers, het digitaal verzenden van facturen of de deels geautomatiseerde verwerking van de financiële administratie (bijv. koppeling met de huisbank en het salarispakket). Michel over zijn geoptimaliseerde bedrijfsprocessen:

“Mijn medewerkers vullen op hun werkplek de urenstaten in. Deze urenstaten laten ze ondertekenen door hun opdrachtgever en vervolgens worden deze naar Wyzr gemaild. Dankzij Wyzr wordt de data meteen op de juiste plaats in het systeem gezet en kan ik de data met enkele drukken op de knop omzetten naar facturen. Hartstikke handig.”

Mede dankzij de werkwijze van Wyzr is MBS Engineering B.V. NEN 4400-gecertificeerd.

 

Een trots adviseur !

Vanaf dag één werkt Michel met Wyzr op advies van Bol. Wij kunnen op afstand over de schouder van Michel meekijken en het ‘reilen en zeilen’ van MBS Engineering in de gaten houden. Wij weten wat er bij Michel speelt, en helpen hem met verschillende vraagstukken. Zowel op het gebied van onderneming als op het gebied van zijn ondernemerschap.

Dankzij Wyzr is Bol Adviseurs een trotse partner van MBS Engineering. Het doet mij deugd om van Michel te horen dat hij, mede dankzij Wyzr, zich bezig kan houden met de dingen die voor hem het meest belangrijk zijn: de juiste engineers koppelen aan de juiste opdrachtgevers.

 

Walter Kuijpers

Wyzr Adviseur