MBS Engineering investeert veel in kennis
22-04-2015

MBS Engineering investeert veel in kennis

MBS Engineering investeert continu in kennis op het gebied van machineveiligheid. In samenwerking met Advantes industriële veiligheid is ons team in 4 inspirerende sessies weer volledig op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op dit belangrijke onderwerp.

Inde eerste plaats gaat het over machineveiligheid en hoe je ermee omgaat in een ‘wereld’ van regelgeving en normeringen. In deze cursus is die ‘wereld’ beperkt tot de wettelijke kaders voor de machinebouw binnen Europa. Nog exacter, de regelgeving en normeringen die gelden binnen de EER, de Europese Economische Ruimte. Die ‘wereld’ is behoorlijk complex en is daarbij ook constant in ontwikkeling, in beweging. Uitgangspunten voor deze cursus waren de regelgeving rond machineveiligheid en arbeidsmiddelen en aanverwante normeringen. Als kader voor deze cursus is gekozen voor inhoudelijke behandeling van recente ontwikkelingen in verband met (geharmoniseerde) normen binnen de genoemde regelgeving die betrekking hebben op eisen t.a.v. Veiligheidsbesturingen. Hierbij wordt aangenomen dat cursisten voor aanvang van deze cursus een behoorlijke basiskennis hebben van regelgeving en normeringen op het gebied van machineveiligheid.

Na de uitreiking van de welverdiende certificaten hebben we nog na zitten praten onder het genot van een hapje en een drankje. Met dank aan Hans van Driel (Advantes) onze cursusleider en de gastvrijheid van “het Molenhuys” in Rijkevoort.